Teknologia

Teknologia

Biopak, JVAQuick, Jaw Tracker & EMG

BioPak on erittäin tarkka purentaelimistön toiminnan tutkimiseen tarkoitettu laitteisto. Tutkimuksessa selvitetään leukanivelten ja puremalihasten toimintaa sekä hampaiden keskinäistä suhdetta ja edellä mainittujen toiminnallisia yhdistelmiä. Tutkimuksen perusteella määritellään hoidon tarve ja tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma. Yleisimpiä hoitovaihtoehtoja ovat DTR – eli Disclusion Time Reduction-hoito, purennan tasapainotus (T-Scan), lihasrentoutus (Tens) sekä purentakiskon valmistus.  Purennan hoidossa yhdistellään usein eri hoitovaihtoehtoja sen mukaan mikä on potilaalle paras ratkaisu. 

T-Scan Novus

T-Scan Novus on maailman ainoa digitaalinen purennan tutkimus- ja analysointilaite, jonka myötä purennan arviointi ja hoidon suunnittelu siirtyy aivan uudelle tasolle. Tietokoneeseen liitettävässä käsikappaleessa oleva ohut sensorifolio kertoo mikä hammas puree minne, koska hammas on purennassa ja kuinka lujasti hammas on purennassa suhteessa toisiin hampaisiin. Potilaan tarvitsee vain purra paperinohutta sensoria ja ohjelmisto analysoi tulokset havainnolliseksi ja selkeäksi grafiikaksi. T-Scanilla voidaan havaita sellaisia ongelmia purennassa, joita olisi täysin mahdoton löytää väripaperilla tai ihmissilmällä. Purennassa sekä ajoitus että suhteellinen voimien  ovat erittäin merkittäviä tekijöitä.

Quadra Tens

Quandra Tens-laitteella pystytään tehokkaasti hoitamaan purentaelimen ja kasvojen kipeytyneitä lihaksia. Lisäksi sillä voidaan hoitaa niska-hartiaseudun tai mitä tahansa muita lihaksia. Menetelmässä kosketushermopäätteitä ärsytetään sähköisesti, jolloin ärsykkeet estävät kipuärsykkeiden etenemisen selkäytimestä aivoihin. Laitteesta lähtevien johtojen päihin kiinnitetään ohuet tarrat, jotka taas kiinnitetään hoidettavien lihaksien päälle. Kun ärsytys kohdistetaan lihaksen kipeisiin laukaisupisteisiin, lihasten arkuus vähenee ja lihasten aineenvaihdunta paranee. Quandra Tens-stimuloinnilla ei ole sivuvaikutuksia, joita voi esiintyä esimerkiksi erilaisten lääkkeiden käytön seurauksena.

Sirona Cerec 3D

Sirona Cerec 3D on pitkälle tietokoneohjattu 3D-järjestelmä, jolla on mahdollista toteuttaa nopeasti korkealaatuiset keraamiset täytteet ja kruunut yhden hoitokäynnin aikana ja jonka avulla hampaat saadaan nopeasti korjattua luonnollisen kauniin näköisiksi. Cerec-menetelmässä hammas kuvataan suukameralla. Kamera skannaa kuvan hampaasta tietokoneen ruudulle kolmiulotteisena, minkä jälkeen hammaslääkäri piirtää halutun työn tietokoneohjelman avulla. Tietokone mittaa ja jyrsii posliiniblokista hampaaseen sopivan, paljolti luonnonhammasta muistuttavan paikan, joka kiinnitetään hampaaseen. Potilas saa täyden palvelun yhdellä käynnillä, ilman väliaikaispaikkoja tai pitkiä odotusaikoja. Täyte istuu hyvin ja mikä tärkeintä, kestää huomattavasti muovipaikkaa paremmin. Lopputulos on paitsi kestävä, myös kaunis!