Suuhygienisti

Suuhygienistipalvelut

Suuhygienistin hoitotoimet ylläpitävät suun terveyttä ja ennaltaehkäisevät sairauksia. Suuhygienisti poistaa hammaskiveä ja värjäytymiä, selvittää reikiintymisen syitä, arvioi ruokailutottumuksia, ohjaa terveelliseen ravitsemukseen ja tekee fluori- ja klooriheksidiinikäsittelyjä.

Puudutus tarvittaessa

 

Hammaskiven poisto on tärkeää, sillä poistamattomana se voi aiheuttaa ientulehduksen. Hammaskiven poisto tehdään tarvittaessa pintapuudutuksessa. Hammaskiveä voi estää huolellisella päivittäisellä suun puhdistuksella, mutta kaikilla se ei pidä hammaskiveä täysin poissa.

Suuhygienisti auttaa yksilöllisten suunhoitovälineiden ja -tuotteiden valitsemisessa ja ohjaa niiden käytössä. Hammaskivenpoistokäyntien hinnat ovat aikaperusteisia ja käyntiä varten vaaditaan hammaslääkärin tekemä lähete, jotta hoidosta voidaan antaa KELA:n korvaus.Suuhygienisti auttaa yksilöllisten suunhoitovälineiden ja -tuotteiden valitsemisessa ja ohjaa niiden käytössä.

Hammaskivenpoistokäyntien hinnat ovat aikaperusteisia ja käyntiä varten vaaditaan hammaslääkärin tekemä lähete, jotta hoidosta voidaan antaa KELA:n korvaus

  • Hammaskiven poisto
  • Hampaiden puhdistus
  • Iensairauksia ja reikiintymistä ennaltaehkäisevät hoidot
  • Hampaiden valkaisu (laservalkaisu/kotivalkaisu)
  • Hammaskorun kiinnitys