Esteettinen hammashoito

Esteettinen hammashoito

Esteettisessä hoidossa korjataan joko yksittäisen hampaan tai laajemmalti hampaiden ulkonäköä.

Hoidossa voidaan korjata hampaan väriä, kokoa, muotoa ja jonkin verran myös asentovirheen aiheuttamaa esteettistä haittaa. Yleisimpiä esteettisiä toimenpiteitä ovat hampaiden valkaisu, yhdistelmämuovikorjaukset, posliinitäytteet, laminaatit tai kruunut. Myös proteettisia toimenpiteitä (hammassillat, kruunut, implantit) ja oikomishoitoa voidaan tehdä estetiikan parantamiseksi.

Valkaisulla vaalea ja luonnollinen hymy
Hampaiden valkaisu tehdään joko vastaanotolla tai kotona yksilöllisten valkaisulusikoiden avulla. Riippumatta kumpaa valkaisumenetelmää aiotaan käyttää, tulee hampaiston ja suun tila tarkastuttaa ennen valkaisua. Hammaslääkäri tutkii suun ja toteaa, ovatko hampaasi kunnossa hampaiden valkaisua varten. Jos sinulla on reikiä tai hammaskiveä, ne on hoidettava ennen kuin hampaan valkaisu voidaan tehdä. Valkaisun toteuttaa suuhygienisti. Valkaiseminen on turvallisempaa suuhygienistin vastaanotolla kuin kotona. Hampaan valkaisun lopputulos riippuu lähtösävystäsi, mutta hampaita saadaan vaalenemaan jopa useita asteita. Hampaan valkaisussa hampaan kokonaisväri vaalenee ja hampaiden kirjavuus tasoittuu. Valkaisu kirkastaa hymysi!
Laserin avulla valkaisu yhdellä käyntikerralla

Valkaisuvaihtoehdoista nopeampi on vastaanottovalkaisu. Siinä hampaille levitetään valkaisuaine, joka aktivoidaan laserilla. Vastaanotolla toimenpide toistetaan yleensä kahdesti peräkkäin saman käynnin aikana. Valkaisutulos on aina yksilöllinen. Laservalkaisu voidaan uusia 1-2 vuoden kuluttua tilanteesta riippuen. Ruokailu- ja elintapatottumukset vaikuttavat valkaisun tuloksen säilymiseen.

Kotivalkaisua varten hampaistosta otetaan jäljennökset, joiden perusteella hammasteknikko valmistaa henkilökohtaiset valkaisulusikat. Potilas käyttää valkaisugeeliä kotona muutaman tunnin päivittäin räätälöidyn hoitojakson ajan. Valkaisulusikoiden avulla hoidon voi tarvittaessa helposti uusia esimerkiksi vuoden, parin kuluttua.

Posliinilaminaateilla tasainen ja kaunis hammasrivi

Laminaatit ovat hampaiden ulkopinnalle kiinnitettäviä posliinikuoria. Laminaateilla saadaan korjatuksi hampaiden väriä, muotoa ja joissain määrin myös asentovirheitä. Ne valmistetaan yksilöllisesti jokaiselle asiakkaalle hänen omia hampaitaan mukaillen. Laminaattien hoito on myös helppoa, käytännössä huollat niitä, kuten huoltaisit omia alkuperäisiä hampaitasi. Joitain esteettisiä korjauksia voidaan tehdä myös perinteisellä yhdistelmämuovipaikkauksella.

Keraamisilla eli posliinitäytteillä voidaan korvata vanhat amalgaamipaikat sekä kuluneet muovipaikat. Vastaanotollamme käytetään yleensä Cerec-menetelmää posliinitäytteiden tekoon.