Keraamiset CEREC-paikat

Keraamiset CEREC-paikat

Tasapainoinen purenta on yksi purentaelimistön hyvän toiminnan kulmakivi lihasten ja nivelten normaalin toiminnan lisäksi. Pitkäaikaisessa seurannassa kestäviksi todettujen hammastäytemateriaalien käyttö erityisesti takahammasalueilla tukee tasapainoisen purennan ylläpitoa.

Varsinkin suuria täytteitä tai kruunuja vaativiin hampaisiin teemme keraamisia eli posliinitäytteitä tai kultatäytteitä. Ne ovat tutkitusti hampaiden kannalta kestävämpiä ratkaisuja kuin yhdistelmämuovitäytteet (ns. muovipaikat).

 

 

Valkoiset ja kestävät posliinitäytteet yhdellä käyntikerralla

Vastaanotollamme on pitkäaikainen kokemus posliinitäytteiden valmistamisesta Cerec-menetelmän avulla. Cerecin avulla korkealaatuisten posliinitäytteiden ja kruunujen valmistaminen onnistuu yleensä yhdellä käyntikerralla. Perinteisemmillä menetelmillä posliinitäyte on valmistettu käsityönä hammaslaboratoriossa ja noin viikon ajan asiakkaan hammasta on suojattu väliaikaisella paikalla.

Tietokoneen avulla nopeaa ja yksilöllistä hoitoa

Cerec-menetelmässä hampaasta porataan aluksi karies ja vanhat täytteet pois ja hammas muotoillaan posliinityölle sopivaksi. Sen jälkeen hammas kuvataan suukameralla. Kuva piirtyy tietokoneen ruudulle kolmiulotteisena, minkä jälkeen hammaslääkäri piirtää halutun työn tietokoneohjelman avulla. Tietokone mittaa ja jyrsii posliiniblokista hampaaseen sopivan, täysin luonnonhammasta muistuttavan paikan, joka kiinnitetään hampaaseen.

Kaunis ja laadukas paikkamateriaali

Posliini- ja kultatäytteen/kruunun etuna yhdistelmämuovitäytteeseen nähden on huomattavasti parempi kestävyys ja näin ollen pidempi käyttöikä. Posliinitäytteet ovat ihanteellinen ratkaisu asiakkaille, jotka haluavat säilyttää luonnollisen värin hampaissaan ja ne soveltuvat erityisen hyvin amalgaamipaikkojen korvaushoitoon. Käytettävän erikoistekniikan ja materiaalin vuoksi posliini- ja kultapaikat ovat yhdistelmämuovipaikkoihin verrattuna kalliimpia. Toisaalta ne ovat kiistatta hyvä ja pitkäikäinen sijoitus hampaiden ja koko suun terveyteen.