Suuhygienisti saa hymyn huulille

Suuhygienisti on erikoistunut hammas- ja suusairauksien ehkäisyyn ja varhaishoitoon. Turkulaisen Hammaslääkäriasema Clinidentin suuhygienistit poistavat värjäymät ja hammaskiven, valkaisevat hampaat ja tekevät ehkäisevää hammashoitoa. Hammaslääkäriasema Clinident toimii Turussa keskustassa ja voit varata ajan suuhygienistin vastaanotolle kätevästi.

Hammaskiven poisto

Hammaskiven poisto on melko nopea toimenpide. Hammaskivi on kovettunutta plakkia, bakteereita ja niiden aineenvaihduntatuotteita. Hammaskivi ei poistu harjaamalla. Joillekin henkilöille hammaskiveä kehittyy helpommin kuin toisille, esimerkiksi syljen koostumus voi vaikuttaa hammaskiven muodostumiseen. Hammaskiven poisto on tärkeää, sillä poistamattomana se voi aiheuttaa ientulehduksen. Hammaskiveä voi estää huolellisella päivittäisellä suun puhdistuksella, mutta kaikilla se ei pidä hammaskiveä täysin poissa. Hammaskiveä poistetaan ultraäänilaitteella tai käsi-instrumenteilla.

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu on toimenpide, joka tehdään vain terveeseen suuhun. Jos sinulla on reikiä tai hammaskiveä, ne on hoidettava ennen kuin hampaan valkaisu voidaan tehdä. Kun haaveilet hampaiden valkaisusta, varaa ensin aika hammaslääkärin tarkastukseen. Hän tutkii suun ja toteaa, ovatko hampaasi kunnossa hampaiden valkaisua varten. Suuhygienisti valkaisee hampaan turvallisilla, tutkituilla välineillä ja laitteilla. Valkaiseminen on turvallisempaa suuhygienistin vastaanotolla kuin kotona. Hampaan valkaisun lopputulos riippuu lähtösävystäsi, mutta hampaita saadaan vaalenemaan jopa useita asteita. Hampaan valkaisussa hampaan kokonaisväri vaalenee ja kirjavuus tasoittuu.