Teknologia

Fotona Light Walker & Diodi-laser

Light Walker -laitteessa on kaksi eri laseria: Erbium ja Neodymium. Markkinoiden uusin ja tehokkain laite hampaiden ja ihon hoitoon.  Erbiumia käytetään kova- ja pehmytkudoshoitoihin, PIPS-juurihoitoon, hampaiden valkaisuun sekä ihohoitoihin. Neodymia käytetään kova- ja pehmytkudoshoitoihin ja ihohoitoihin. Laser on osa modernia hammashoitoa. Laserin suurimpia etuja hampaiden poraamisessa on kivuttomampi hoito. Laserilla ei mekaanisesti kosketa hoidon aikana hoidettavaan hampaaseen, koska pyörivän poran sijasta poraustyön tekee laservalosäde. Tämän vuoksi kipua ei ole lainkaan tai hyvin vähän. Laser sopii kaikille potilaille, mutta erityisen hyvin pelkopotilaille, koska puudutusta ei välttämättä tarvita lainkaan. Hoidot ovat tehokkaita, luotettavia ja erittäin pidettyjä ja käytettyjä. Diodi-laser on käytössä suuhygienistin vastaanottohuoneessa. Diodia käytetään iensairauksien hoidossa ja valkaisuissa.

 

Biopak & JVAQuick

BioPak on erittäin tarkka purentaelimistön toiminnan tutkimiseen tarkoitettu laitteisto. Tutkimuksessa selvitetään leukanivelten ja puremalihasten toimintaa sekä hampaiden keskinäistä suhdetta ja edellä mainittujen toiminnallisia yhdistelmiä. Tutkimuksen perusteella määritellään hoidon tarve ja tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma. Yleisimpiä hoitovaihtoehtoja ovat purennan tasapainotus (T-Scan), lihasrentoutus (Tens) sekä purentakiskon valmistus. Hampaistoa voidaan muotoilla hiomalla tai rakentaa uusia restauraatioita sen mukaan mikä on potilaalle hyödyllisintä. Hoidossa yhdistellään usein eri hoitovaihtoehtoja sen mukaan mikä on potilaalle paras ratkaisu. BioPak laitteistolla tehdyt tutkimukset ovat tarkkoja ja helppoja toteuttaa. Tutkimus suoritetaan osissa, joihin jokaiseen annetaan potilaalle yksinkertainen ohje.

 

T-Scan

T-Scan III on maailman ainoa digitaalinen purennan analysointilaite, jonka myötä purennan arviointi ja hoidon suunnittelu siirtyy aivan uudelle tasolle. Tietokoneeseen liitettävässä käsikappaleessa oleva ohut sensorifolio kertoo mikä hammas puree ja minne, koska hammas on purennassa ja kuinka lujasti hammas on purennassa suhteessa toisiin hampaisiin. Potilaan tarvitsee vain purra paperinohutta sensoria ja ohjelmisto analysoi tulokset havainnolliseksi ja selkeäksi grafiikaksi. Tulos purennasta näkyy 2- ja 3-ulotteisena kuvana tietokoneen ruudulla sekä yksittäisinä hetkinä että videona välittömästi mittauksen jälkeen. Lisäksi T-Scanilla voidaan havaita sellaisia ongelmia purennassa, joita olisi täysin mahdoton löytää väripaperilla tai ihmissilmällä.

 

Quadra Tens

Quandra Tens-laitteella pystytään tehokkaasti hoitamaan purentaelimen ja kasvojen kipeytyneitä lihaksia. Lisäksi sillä voidaan hoitaa niska-hartiaseudun tai mitä tahansa muita lihaksia. Menetelmässä kosketushermopäätteitä ärsytetään sähköisesti, jolloin ärsykkeet estävät kipuärsykkeiden etenemisen selkäytimestä aivoihin. Laitteesta lähtevien johtojen päihin kiinnitetään ohuet tarrat, jotka taas kiinnitetään hoidettavien lihaksien päälle. Laitteen antama hermostimulaatio tuntuu yleensä kivuttomana lihassupistuksena. Kun ärsytys kohdistetaan lihaksen kipeisiin laukaisupisteisiin, lihasten arkuus vähenee ja lihasten aineenvaihdunta paranee. Quandra Tens-stimuloinnilla ei ole sivuvaikutuksia, joita voi esiintyä esimerkiksi  erilaisten lääkkeiden käytön seurauksena.

 

Sirona Cerec 3D

Sirona Cerec 3D on pitkälle tietokoneohjattu 3D-järjestelmä, jolla on mahdollista toteuttaa nopeasti korkealaatuiset keraamiset täytteet ja kruunut yhden hoitokäynnin aikana ja jonka avulla hampaat saadaan nopeasti korjattua luonnollisen näköisiksi. Cerec-menetelmässä hammas kuvataan suukameralla. Kamera skannaa kuvan hampaasta tietokoneen ruudulle kolmiulotteisena, minkä jälkeen hammaslääkäri piirtää halutun työn tietokoneohjelman avulla. Tietokone mittaa ja jyrsii posliiniblokista hampaaseen sopivan, paljolti luonnonhammasta muistuttavan paikan, joka kiinnitetään hampaaseen. Potilas saa täyden palvelun yhdellä käynnillä, ilman väliaikaispaikkoja tai pitkiä odotusaikoja. Täyte istuu täydellisesti ja mikä tärkeintä, kestää huomattavasti muovipaikkaa paremmin.